Zsu királyi kezei közül lassan kicsúszik az irányítás, ezért felső sugallatra úgy dönt, hogy követve II. Erzsébet példáját, férjet választ magának. A kínálat szegényes, a választás több mint meglepő.

Fanni belepisil lavórnyi fürdővizébe 

A fiúknak nem sok kedvük van Zsu férjét még akár csak játékból is alakítani, így Laci nagy ötlete nyomán megtesznek mindent, hogy királynőjük hitvesének Macit válassza.

Maci is megtesz ezért mindent: Lacival bezselézteti, és igen alaposan megfésülteti a haját, arcára a soknál is több arcvizet tesz, és még a már korábban is látott kackiás bajuszt is felrajzoltatja magának. A társai csak úgy hívják: Zsan Balzsam.

 

Zsu a trónján ülve fogadja a jelölteket, akiket egyenként szólít a ceremóniamester, Dóri. Először Dennis érkezik, aki kerek-perec kijelenti, hogy ő nem tudna hűséges lenni a királynőhöz, mert a szíve már másé. Fanninak ez látszólag nagyon jól esik, kacarászik is rajta. A királynő megérti és köszöni az őszinteséget. Aztán Robin érkezik, aki szinte szó szerint ugyanazt adja elő, mint Dennis az előbb, csak ő Dórira hivatkozik elfogultsága okaként.

Maci minden színészi képességét beleadva csábítja el Zsut, aki minden értelem ellenére úgy tűnik, hagyja magát. Macinak a királyi interjú alatt gyorsan pörög a nyelve, még Csokonai fél versét is elhadarja  Zsuzsának, aki vevő a produkcióra. Önfeledten tapsol, amikor Maci fél térden állva végez az előadásával.

Laci következik, aki struccidomári teendőire hivatkozva kénytelen lemondani a királynő férjének járó hivatali munkáról. Dani viszont majdnem áthúzza a számítást, szinte belelkesül attól a kis hatalom lehetőségétől, amit kaphatna, ha Zsu őt választaná.



A döntés gyorsan megszületett és igen meglepő eredményt hozott: Zsan Balzsam, azaz Maci lesz Zsu férje ezekben a nehéz napokban. Zsunak csak egyetlen kérése volt udvartartásához: mosdassák le alaposan a varacskos disznót, mert büdös.

Zsu iszonyatosan megszívta

A villáminfókért kövess bennünket a Facebookon is!