Az iskola hét kihozza Fanniból a mélyen rejlő József Attilát, Dóri tisztázza a barátságát Fannival és Edina kitalálja, mi legyen a stratégia a Lacival kialakult kapcsolatában.

Edina szúrta Lacit


Reggel nem tudnak felkelni a lakók és utálják az iskolát. Az irodalom tanár hoz egy dobozt, amiben egy lila kendő van, és az kapja majd meg, aki szombaton a vizsgán a legjobban teljesít. Na így kell motiválni, kéremszépen. Dóri jó önismerettel rendelkezik és azonnal lemond róla. A Magyar kultúra napja alkalmából elmondják a Himuszt, Fanni kezdi a szavalást.

 

“Ez ilyen hosszú? Nem is tudtam!” – Dóri

Az ének óra ének és ezotéria órává alakul, mert nagyon az energiákról szól ma minden. Ölelkezik mindenki mindenkivel, aminek az a következménye, hogy Dennis beleszagol Dani hajába, aminek segglyuk szaga van. Hirtelen vágás és már Beyoncé Single Ladies-ét énekli az osztály, és táncolnak is rá. Lehengerlő. Le-hen-ger-lő.

“Én vagyok Bejonszé.” 

– pontosan így mondta Dóri, ahogy írtam. Bejonszé. Hogy hogyan énekelnek az nem érdemel több szót, inkább örüljünk annak, hogy nem népdalok, hanem mai popslágerek hangzanak el, sokkal motiválóbb, mint áltiban volt. 

A testnevelés órán Fanni hozza a formáját, el akar mondani egy verset, de megkéri a tanár, hogy óra végén legyen majd ez, mint ahogy arra a kérdésre, hogy meghosszabította-e a haját is az óra végén válaszol majd. Próbál fegyelmet tartani. Fanni persze nem bírja ki óra végéig és szavalni kezd:

“Szilvi fogta Fanni csöcsét
Fanni fogta Szilvi csöcsét
Kemény volt a Szilvi csöcse,
Fel is állt a Dennis pöcse.”

Büntetés, fekvőtámasz. Én mondjuk felpofoznám, de hát különbözőek vagyunk, ugye. Egyébként tök jó edzés van, minden nap ezt csináltatná velük reggel, legalább valami jó is történjen velük, nem igaz? Maci (el is felejtettem, hogy valaha bent volt) hogy élte volna meg ezt? Lolcsi. A végén egy fontos bejelentés, Szilvi néni lefokozza Fannit, előlépteti Dórit. Szilvi néni zsigerből utálja Fannit, amit mondjuk meg is lehet érteni, ugye.

Edina és Dóri beszélgetnek a konyhában Edina és Laci kapcsolatáról, de Edinát inkább az érdekli, hogy Dórival mi van, mert azt látja, hogy Fannival nagyon el vannak távolodva. Vagyis magyarul megpróbálja kicsit szétszedni őket. Közben Dóri egy kiló vajat vág bele a palacsintasütőbe és nagyon kiváncsiak várjuk, mi készül, mert eddig nagyon úgy tűnik, hogy sült vaj. Dóri nem buta, vagy legalábbis nem annyira, mert a riportban elmondja, hogy szerinte az Edina taktikából beszélt csak vele. Ha jól látjuk, zöldséget pirított Dóri abban a sok vajban, nagyon érdekes. Hogy ül ez a nő? Most komolyan? Meg hogy mozog? Hogy beszél? Na mindegy, Edina terve bejött, Dóri leül Fannival. Face to face. Dóri azt szeretné, hogy Fanni kicsit nyisson és ő keresse, mert neki eljött az a határ, hogy most elég.

Edina Robinnal beszélget. Bárcsak értené őt valaki. Nyerni akar, és úgy érzi, hogy a szerelem visszatartja az előrejutásban. Robin szerint az a baj, hogy ebben a helyzetben nem tud jól dönteni Edina. Iszonyú vicces, hogy a legmélyebb beszélgetések közben is malacröfögés hallatszik. Laci kijön, kettesben maradnak. Edina coming outol:

“Ha egy pár vagyunk, akkor fel kell pörögnünk. Ha nem pörgünk fel, úgy ki fogunk innen esni, mint az állat.”

Végre egy okos gondolat. Igazad van, mondja Laci. Ilyen egyszerű ez, kérem szépen. Edina lett a férfi a kapcsolatban, mondjuk ki. Laci pedig mindig ilyen nőt akart, aki tökös. Megkapta.

Edina végre hagyta magát megkupakolni

A villáminfókért kövess bennünket a Facebookon is!