A tésztásoknak tényleg nem megy jól. Amíg Dóri közel 10000 krajcárt kap egy napi munkájáért, addig szerencsétlen tésztások a munkahét alatt összesen nem kerestek ennyit. Robint teljesítménykényszer annyira megviseli, hogy elsírja magát a riportszobában. A nap végére sztrájkhangulat uralkodik el a villában.

Éhhalál fenyegeti Macit

Mozgolódnak a tésztakészítők, Fanni a szószóló. A napi fizettség átvétele után bejelenti, hogy nem érdekli a minőség, ő ezentúl a mennyiségre fog koncentrálni, mert éhen fog halni. Péter bekeményít, közli hogy ha ez egy ilyen burkolt szabotázs is, ő akkor sem fog hibás terméket átvenni.

Robin azzal próbálkozik, hogy ő egy kenyér árát nem kereste meg két nap alatt, pedig minden reggel felvette a munkát és műszak végéig pödörte a csigákat. 

 

A Főnök hárít, csak saját maguk tudnak változtatni a helyzetükön. Fanni pityereg, együttérzést várna Pétertől azért, amiért csak két virslit evett egész nap (a hamadikat nem említette).  De Pétert nem hatja meg a siránkozás, válaszul elmeséli Fanninak, hogy néha annyi munkája van, hogy ideje sincs enni.  

Dolgozni kell!

– zárja a megbeszélést a Főnök. 

Majd miután megdorgálta a söprűkészítőket az aznapi teljesítményükért bejelntette: 15000 krajcár villaadót vetettek ki rájuk, amit valahogy ki kell gazdálkodniuk. Péter életre hívja a villaszakszervezetetet és Renit teszi meg titkárnak. Feladata a villaadó kiszámítása a lakótársak keresetének és anyiagi helyzetének figyelembevételével. A kissé túlzó mértékű adót még a VillaBolt esti nyitása előtt be kell fizetniük.

A sarc bevezetése mindenkit felháborít, ez kiderül a szakszervezeti gyűlés első pár percéből. Dani bedobja a sztrájk gondolatát és kijelenti, hogy a söprűsök nem veszik fel a munkát a következő reggelen. A szappanfőzők mélyen hallgatnak. A tésztások némi vita után – a titkárasszony nem mer teljesen belállni a sztrájkba, de aztán mégis, - csatlakoznak a munkabeszüntetés tervéhez.

Maci pitiáner lett

A villáminfókért kövess bennünket a Facebookon is!