A kikényszerített konfliktusnál csak az őszinte a szebb. Így van ez valahogy az indiános-körözős feladat alatti pocskondiázás és hűtőből eltünedező étel szülte helyzetekkel is. Míg az indiános feladat rákényszerít a lakókat, hogy beszóljanak egymásnak, addig a kajalopás a létfenntartás ösztönére hat.

Fanni nunija ráncos a szoli miatt

Miután a csapatkapitányok – a rézbőrűek részéről Reni, a sápadtarcúaktól Dani – elkészültek a körözési hirdetménnyel és megbeszélték, melyek azok a főbenjáró bűnök, amiért az adott lakót épp élve-halva elő kell keríteni, kiálltak a többiek elé és szóban el is mondták azokat.

Először Reni sorolja Dani bűneit, megemlítve túlzott nagyképűségét, Zsutól való túlzott függését és nem utolsósorban rendetlenségét is. Ez utóbbinál a napi fürdés kihagyásával is megvádolja, Dani először tagad, majd egy

Sosem vagyok büdös

-re korrigál.

 

Bármilyen meglepő, Daniék plakátján Reni van, az ő bűneit kezdi sorolni a helyi sherif. A párbajra küldött lány fő bűnei közül a sunyiságot emeli ki, s hogy visszahúzódó, gyűlölködő és agresszív. Aztán az agresszív kifejezés definiálásába belefullad a jól megtervezett beszéd.

A beszédek végeztével Robin úgy dönt, szóvá teszi Dennisnél a zsemlék eltűnését, de a srác csak a halkonzervek elvitelét vállalja magára. Robin pedig nem érti, hisz „tizenegy emberre jött kaja”, de a hűtőben már csak három embernek elegendő van.

Ugyanezt elmondja kint a dohányzóban a többieknek, de mindenki lepattintja. Aztán Dóri félrehívja Dennist és arra kéri, ne mondja a többiek előtt, hogy lopott. Dennis hárít, ő nem mondta, csak halkan kérdezte.

Végül aztán az éhes Robin, aki bevallotta, hogy előző nap csak száraz kenyeret ropogtatott, kint ül és nézi, ahogy az indiánok esznek. A tolldíszes társaság pedig végig arról duruzsol neki, hogy rossz csapatot választott. Érzik benne a jót, mint ahogy Luke érezte Darth Waderben, csak a sötét oldal erősebb. Robin pedig tépelődik.

Maci azt képzelte, minden csaj rajta pörög

A villáminfókért kövess bennünket a Facebookon is!