Mi történik akkor, ha Fannit 6 órára száműzik a szaunába? Kis sírás, kis edzés, kis feladás, és aztán minden megy tovább a megszokott kerékvágásban.

Fanni ebédre Dennis banánját választotta

Reggel. Gigapara. Fanni nem szereti a törpéket (értsd: Edinát). Dóri szerint gonoszak. Felírják a táblára, milyen kaja kell nekik, majd kiakadnak, mert a fél táblát teleírva leállítja őket Edina, hogy más igényeinek is legyen hely. És akkor most a legnagyobb geci az Edina. Fanni és Dóri gyülőlik őt.

 

Edina később ugyanezt a sztorit meséli Lacinak. Felmérgelődött. Na. Ruccola meg lófasz, az kéne nekik. Ezután Dóriékat látjuk, ahogy elmesélik Dennisnek és Robinnak az óriás parát. Persze tök másképp.

Laci neveli a gyerekét. Szigorúbban szeretné nevelni, mint Edina, de végül Edina dönt, azt szeretné, ha Dennisnek és nekik is jó lenne ez a feladat. Tesi óra a gyereknek. Laci azért szopatja Dennist, meg kell hagyni. Igyekszik az előnyére fordítani a hátrányait. Kevesebb időt kellen töltenie Fannival és többet tanulással.

Nézegessen vizsgán izzadó villalakókat!

Délutáni pihenő. Fanni csendesen zárja be az ajtót, Dani felhívja rá a figyelmét, hogy most ugye mégis csak sikerült. Igen, mert Dóriék alszanak. Muhahaha. Laci gyűlölettel nézi Fannit. Dani és Fanni folytatják a halk veszekedést. Laci kezd beleállni, neki Fanni ne mutogasson. Szeretnél 6 órát a szaunában tölteni? Nem érdekel, úgysem fogsz berakni. Akkor gyere, nézzük meg. És megkongatja a harangot, Fannika megy a szaunába, mert Laci él Dennis képességével, ami most ugye, mint szülőt, megilleti. Szóval Fannit száműzi 6 órára a szaunába.

Fanni kiakad, bemegy a szobába és panaszkodik. Dennis kimegy Lacihoz. Na, mi történt, papi? Semmi, száműzettem a csajod. Jól kiállt Fanniért a srác. Konkrétan semnnyire. Fanni a szobában már kicsit másképp adja elő a sztorit Robinnak. És mostanában többet látom a seggét, mint a fejét. Amúgy. Edina érkezik, mit csinált Fanni?

Fanni elszámol 10-ig, Dani: Jogos volt az a matek ötös. Ez a nap poénja. Fanni szerint Dani féltékeny, mert nem ő lett a legjobb tanuló. Fanni arra kéri Dórit és Dennist, hogy legyenek a szauna előtt. És sírdogál. Majd fogja Edina fogkeféjét és belemártja a budiba. Na, ha valami, ez tényleg geciség.

Jön a levél, kezdődik a száműzetés. Laci összefoglalja, miért kapta, egész korrekt. Egy üveg vizet vihet csak be, és igenis ki fogja ezt bírni. Ehhez képest már az elején is pityereg. Dani és Edina Lacival ülnek csöndben. Most nem jól tettem? - kérdi Laci. Hát az arcukon úgy látszik, hogy nem.

Robin edz, közben Fanni kiabál neki bentről, de nem kommunikálhat. Érkezik egy levél. Számos csínytevés történt a villában, de mindennek van határa, valaki belemártotta Edina fogkeféjét a budiba és ezt nem lehet. Edina kiakad. Ha nem Dennis, akkor Fanni volt. Edina reméli, hogy egy párbajon ezt el tudja majd mondani, mármint, hogy magát minősítette ezzel. Megszagolják a fogkefét Laciék, a legnagyobb probléma, hogy Domestosos a "véce". Edina szerint. Fanni kopog. Laci érkezik. Fanni kimegy pisilni. Laci beszól neki, hogy várhat még egy büntetést a fogkefe miatt.

Edina szúrta Lacit

Bent apu és anyu szendvicset ken Dennisnek. Laci elmondja, mi minden betegséget kaphatott volna a vécés fogkefétől a barátnője miatt. Fanni közben kupakot dobál a csizmájába. Fiam, mit tegyünk, hogy jobb család legyünk? Adjatok állami gondozásba. Dani tanácsot ad, nézzen fel a szüleire, mert remek emberek, pl. nem mártják bele mások fogkeféjét a budiba.

Fanni hangosan gondolkozik a szaunában, tök uncsi. Néha tényleg bunkó, bevallja, nem kellett volna ezt a fogkefés dolgot megcsinálni, és szerinte már lejárt a hat óra.

Bent: mi a véleményed a szeretetről, Denniske? Mostanában keveset kapok. Ha elkezdjük engedni, hogy beszélgess Fannikával, jobb kedved lesz? A szülők megengedik, hgy minden nap Fannival aludjon, de cserébe szeresse őket. Arra kérik, mondja ki, hogy szereti a családját. Dennis bizony szereti a családját, főleg az anyját - és megöleli Edinát.

Levél megint. Kedves Laci és Edina, fogadott gyermeketek felnőtt, és már nem tartozik a gyámságotok alá. Edina beszédet mond, örül, hogy ők lehettek Dennis gyámjai. Meg hogy fejlődött, és bár nem örült a büntinek, azért kicsit megérdemelte azt. És azt mondja, hogy ő se ítélkezzen mások felett. Laci tanácsa, ne azt nézd, ki mit mond, hanem, hogy ki mit mond a hátad mögött. Meg állj bele a hibákba.

Na, indul a villában a fürkész tábor. A villamester villafürkész zászlót állít fel, és lesz egy trombitáló ember is, aki a zászlófelvonáson minden reggel és este trombitál. Robin a villamester, Dórit választja maga mellé segédnek. Zöld ruhában, baseball satyiban vannak, olyanok, mint a katonák. Fanni nézi a szaunából őket. Zászlófelvonás. Dóri trombitál, a többiek tisztelegnek. Kicsit olyan, mintha a villa gárda alakult volna meg, de mindegy is. 

Újabb levél, ez ma ilyen Anyegin nap. Úgy válhatnak a lakók igazi fürkésszé, ha megírják együtt a fürkészek 10 reguláját.

1. Rendet megtartjuk.

2. Nem vágunk egymás szavába. Ez a pont óriás vitát vált ki, egészen pontosan Dóri és Edina között, ami pusztán arról szól, hogy kié az utolsó szó. Őrült izgalmas.

3.  A fürkészek nem veszekednek – itt már mindenki röhög.

Dóri szerint Edinával elszállt a ló. A többi pontot nem halljuk, de az az utolsó, hogy a fürkész pontokat minden körlmények között be kell tartani. Aki nem tartja be, az rossz fürkész lesz. Dani szerint jók lettek a pontok, vannak benne közösségi pontok is, amelyek össze tudják rántani a csapatot. Na, kivi vagyok ezekre. Is.

Újabb levél, Fanni számüzetése leájárt, Laci menjen érte és kapja meg a fürkész egyenruhát. Beszól Fanninak, aki bent marad és Dennis jön érte. Fanni sírva fakad. Sok mindent átgondolt, és nem akarja folytatni a játékot, mert őt mindenki utálja, és ezt az ő lelki világa nem bírja. Persze, de gondolom, a gusztustalan anyázást, amit ő produkál, azt bírja. Dóri is érkezik. Nyugi, ne sírj. Fanni belefújja a lila kendőbe az orrát és megy felpróbálni a fürkész jelmezt.

Fanni, Dóri és Edina maszti partit terveznek

Egy perc sem telik el, és felhozza a fogkefét, és indul a vita, miszerint kórházba került volna-e Edina vagy, nem. Nem bánja Fanni, mert Edina szívtelenül kirakta őt. Mondjuk nem ő volt, de ez a legkevesebb, tényleg, nem para. Legviccesebb mentegetőzés következik evör. Hogy azt mondja. Két hónapja valaki berakta a fogkeféket a vécébe és senkinek nem lett semmi baja. Ja, jó, Fannikám, akkor nem para, hogy szaros vízbe mártod azt, amit más a szájába vesz.

Aki lemaradt a Belevalóról is, annak eláruljuk, hogy Laci és Edina megfogadták, hogy ha kimennek a villából, az első útjuk a kinti budiba vezet, ahol óriásit szeretkeznek majd. Na, még hogy nincsenek a mai fiataloknak hosszútávú terveik? Ugye, hogy!

A villáminfókért kövess bennünket a Facebookon is!