Túl vannak az első munkanapon a lakók. A három szakma közül csak az egyik képviselői élvezik a munkát, a többiek csak szenvednek. A nap végére megnyílt a gazdagok és a szegények közti szakadék. 

Fanni állásinterjún kacérkodik

Körszakállú Maci nagyon várja a munkahetet. Ő a villamester, aki felügyeli a munkát és vezeti a villaboltot. A spártaiság jegyében a paplanokat is elvették a villalakóktól, helyette szép zöld pokrócokat kaptak. Senki sem örül.

Laci hitelre párnát vásárolna ötszázért. A lakók még nem érzik a bizniszt, egymás áraira licitálnak, Edina már 250-ért is adta volna vánkosát úgy, hogy Lacinak egy garasa sincs. Fanniból kibújik a pöcke és akár Maci zsákját is megmasszírozná egy tekintélyes összegért.

 

Az első munkanap reggelén korán kelnek, mikor bemondja a hangosbeszélő, hogy tíz perc múlva kezdődik a tésztakészítők műszakja, Fanninak a pléd alól csak egy

Szívattok, baszki?

–re telik. 

A csigatészta készítés tisztes feladatát Fanni, Edina, Reni és Robin kapta. A tésztakészítés még csak-csak megy a társaságnak, de a pödrés technikáját még kitalálni sem tudják. Valami penneszerű tésztaféleséget készítenek, a legtöbbet Fanninak sikerül. Tízdekányi kész tésztát kellene készíteniük, de a műszak végét jelző sziréna keresztbe húzza a számításokat.

Edina az új Fanni?

A szappankészítés tűnik a legmenőbbnek, ezt hamarosan többen, többször is kifejtik. Zsu, Dóri és Laci jól eljátszadoznak a tűzhelynél, összemelegítik az összetevőket, színezik és illatosítják, majd szilikon formákban megdermesztik őket. Meglepő, de ez a munka fizet a legtöbbet.

A söprűkészítő társaság munkájában nyoma sincs a rutinnak. Nem jutnak egyről a kettőre, az igen alaposnak tűnő leírás alapján sem tudják összeállítani elsőre a seprűket. Dennis egyedül küzd, Ádám és Dani pedig összeáll, és együttes erővel készítik a seprűket. Sikerül is műszak végéig hatot összeeszkábálni, míg Dennis egymaga öttel készül el.

Este megérkezik Péter is, a Főnök, majd szakmánként megbeszélik a teljesítményt és átadja a fizetséget. A szappanfőző manufaktúra tagjai közül Dóri és munkája nagy dicséretet kap. Zsu hiába büszke a szappanjaira, Péter egy vasúti WC-illatosítóra emlékezteti a szaga.  Laci szappanjaiba is beleköt, így Dóri viszi a pálmát 3000 krajcárral, Laci 2800-at keres, míg Zsu 2600-at.  

A csigatészta késztőknél siralmas a helyzet.  Péter azt mondja, kíváncsi volt, hogy lesz es majd csigatészta az elkészültek között. A lányok kerek szemmel nézve mondják, hogy ők nem tudják mi az a csigatészta. Fanni szerint ezek amúgy penne tészták, de a minőség olyan botrányos, hogy csak a felét fizeti ki annak a Főnök, amit ígért az elején. Robin a fizetéskor átkérné magát a szappanosokhoz, de Péter nem szereti a „feladós embereket”, így még egy napig legalább marad.

A söprűkészítőknél Dennis munkáit eleinte dicséri, a végén kiderül, hogy csak viccből. Ádám és Dani seprűi olyan egyformán szarok, hogy Péternek leesik az, hogy a két srác összedolgozott. Figyelmezteti őket, hogy ezt a szabályzat tiltja, de nagylelkű és kifizeti őket.

A végeredmény: Dóri jelenleg a leggazdagabb 3000 krajcárral, míg a villa egere szerepét Robin alakítja azzal a 120 krajcárral, amit a tésztáért kapott. 

Mit vakargat Laci?

A villáminfókért kövess bennünket a Facebookon is!